Organisatiehulp

Organisatiehulp

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

De 2de graad Verzorging-voeding vormt de meest logische onderbouw. Je bent graag bezig met dienstverlenende activiteiten in de indirecte zorg.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

Je verwerft ondersteunende kennis en vaardigheden op gebied van de indirecte zorg (kleinhuishouding) in voedingsdiensten (kleine horeca, grootkeuken, groothandel) of logistieke diensten van zorginstellingen.

Je leert dienstverlenende activiteiten kwaliteitsvol organiseren.

Een actieve leeromgeving helpt je groeien in competentie. Organisatiehulp is een praktijkgerichte studierichting met stage waarin je onder verwijderd toezicht leert functioneren in eenvoudige situaties. Je werkt zo in de context van (service)medewerker in dienstverband in diverse organisaties en voorzieningen.

Wat doe ik na deze studierichting?

Je kan werken als logistiek assistent in zorginstellingen. Afhankelijk van de optie waarvoor je en/of de school kiest en van de setting waar je stage loopt, is tewerkstelling mogelijk als logistiek medewerker binnen de domeinen van de interieurzorg (schoonmaker), textielverzorging, voedingsdienst en kleinhuishouding (huishoudhulp).

Om je tewerkstellingskansen te verhogen, kan je ook doorstromen naar een specialisatiejaar  Organisatie-assistentie, of naar Kinderzorg of Thuis- en bejaardenzorg/zorgkundige. Je kan zo eventueel het diploma secundair onderwijs behalen.

Daarnaast sluit ook de HBO5 studierichting Verpleegkunde aan bij de vooropleiding na het behalen van het diploma secundair onderwijs

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty