Plant, dier en milieu derde jaar

Plant, dier en milieu derde jaar

Domein Land- en tuinbouw

Korte beschrijving van de studierichting

Plant, dier en milieu is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je verkent het studiegebied land- en tuinbouw binnen de contexten van plant en milieu, dier en milieu en mechanisatie en techniek. Je verwerft de basiskennis en de basisvaardigheden door het zelf beleven en uitvoeren van taken in een groene omgeving, het omgaan met en verzorgen van planten en dieren en je hebt daarbij aandacht voor dierenwelzijn en gezondheid, economisch en duurzaam handelen.

Leerlingenprofiel

De leerlingen Plant, dier en milieu zijn sterk in het leren binnen de concrete contexten eigen aan het studiedomein en de studierichting. Via concrete contexten verwerven ze basis-theoretische inzichten. Zij leren binnen een afgebakende en veilige leersituatie geleidelijk meer autonoom functioneren en zijn in staat effectieve handelingen te stellen om concrete uitdagingen aan te pakken. Fijn-motorische vaardigheden helpen leerlingen om tot realisaties in de praktijk te komen. Ze gaan praktisch aan de slag met planten en dieren binnen de brede agrarische context. Ze ontwikkelen technische vaardigheden om duurzaam, plant- en diervriendelijk te handelen binnen de context van land- en tuinbouw.

Situering binnen de domeinstructuur van kOsh

Klik op de onderstaande tabel om die uit te vergroten.

Lessentabellen

Inhoudelijke samenhang met studierichtingen van de 3de graad

De studierichting is inhoudelijk verwant met de volgende richting in de 3de graad:

  • Dier en milieu
  • Dierenzorg
  • Groenaanleg en -beheer
  • Groendecoratie
  • Plant en milieu

De inhoudelijke samenhang tussen richtingen van de 2de en 3de graad is indicatief. De ontwikkeling van leerlingen doorheen de tweede graad verloopt soms onvoorspelbaar. Daarom zal het belangrijk zijn om de mogelijkheden en kansen van leerlingen zo ruim mogelijk te houden.

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty