Plant, dier en milieu

Plant, dier en milieu

Introductiefilmpje

Wanneer kan je starten in deze studierichting?

Het meest voor de hand liggend is dat je uit het beroepsvoorbereidend jaar met beroepenveld Land- en Tuinbouw komt.  Maar ook als je uit andere beroepenvelden of het 2de jaar A van de 1ste graad komt, kan je hier nog terecht. Uiteraard is motivatie een pluspunt.

Wanneer voel je je thuis in deze studierichting?

Je leert de basisbeginselen van groei, ontwikkeling en verzorging van planten en dieren. Je bestudeert de inwendige en uitwendige bouw van planten en dieren.

Je leert planten en dieren herkennen en benoemen. Je leert diergedragingen observeren en afleiden hoe ze die moeten hanteren.

Je leert aan de hand van milieustudie welke invloed bodem, klimaat en andere omgevingsfactoren hebben op de groei en ontwikkelingsprocessen van planten en dieren.

Je leert op een respectvolle en verantwoorde wijze omgaan met planten en dieren.

Nieuwe kennis, inzicht en vaardigheden leer je aan vertrekkend vanuit voorbeelden en/of concrete praktijksituaties. Kennis en inzicht koppel je aan het aanleren van de vaardigheden. Via praktijkoefeningen word je vaardig in het uitvoeren van teeltvoorbereidingen en het verzorgen, vermeerderen, controleren, huisvesten, oogsten en verkoopklaar maken van planten en dieren en hun afgeleide producten.

Het vak Algemene techniek biedt je de mogelijkheid om je vaardigheid in het uitvoeren van basistechnieken zoals hout- en metaalbewerking, lassen en metselen te verbreden. Via het onderdeel elektriciteit en motoren word je voorbereid op het werken met trekkers, machines en installaties die worden gebruikt binnen de tuinbouwsector (3de graad Tuinbouw).

De meest voor de hand liggende vervolgopleidingen zijn de richtingen van de 3de graad binnen het studiegebied Land- en tuinbouw is binnen kOsh Tuinbouw- en groenvoorziening.

Buiten kOsh bestaat er ook nog Dierenzorg, Landbouw, Paardrijden en -verzorgen.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty