Plant-, dier- en milieutechnieken derde jaar

Plant-, dier- en milieutechnieken derde jaar

Domein Land- en tuinbouw

Korte beschrijving van de studierichting

Plant-, dier- en milieutechnieken is een theoretisch-praktische richting in de dubbele finaliteit. Je maakt uitgebreid kennis met de verschillende sectoren binnen het studiegebied land- en tuinbouw. Wetenschappelijke domeinen als chemie, biologie van dieren en planten, aardwetenschappen en agro-ecologie vormen de basis voor deze studierichting. Je ontdekt vanuit de praktijk dat een kwaliteitsvolle beroepsuitoefening steunt op de wetenschappelijke onderbouwing ervan.

Leerlingenprofiel

Leerlingen Plant-, dier- en milieutechnieken zijn sterk in het leren binnen de concrete contexten eigen aan het studiedomein en de studierichting. Ze verdiepen en overstijgen de praktische zijde van de studierichting door meer theoretische inzichten en concepten te verwerven. Zij zijn in staat om effectieve handelingen te stellen om concrete uitdagingen aan te pakken. Fijn-motorische vaardigheden helpen leerlingen om tot realisaties in de praktijk te komen. Ze verdiepen zich in de levensprocessen bij planten en dieren door studie en onderzoek van de anatomische en fysiologische kenmerken. Ze verwerven inzichten, technieken en kennis over de bodem, het klimaat en alle processen binnen een ecosysteem om te komen tot duurzame oplossingen en keuzes. Ze handelen planten diervriendelijk binnen de brede agrarische sector.

Situering binnen de domeinstructuur van kOsh

Klik op de onderstaande tabel om die uit te vergroten.

Lessentabellen

Inhoudelijke samenhang met studierichtingen van de 3de graad

De studierichting is inhoudelijk verwant met de volgende richting in de 3de graad:

  • Agrotechnieken dier
  • Agrotechnieken plant
  • Natuur- en groentechnieken
  • Tuinaanleg en -beheer

De inhoudelijke samenhang tussen richtingen van de 2de en 3de graad is indicatief. De ontwikkeling van leerlingen doorheen de tweede graad verloopt soms onvoorspelbaar. Daarom zal het belangrijk zijn om de mogelijkheden en kansen van leerlingen zo ruim mogelijk te houden.

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty