Plant-, dier- en milieutechnieken

Plant-, dier- en milieutechnieken

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

Meestal kom je uit het 2de leerjaar A van de 1ste graad. Wie vooraf de basisoptie ‘Agro- en biotechnieken’ volgde, heeft reeds kennis gemaakt met de studierichting Land- en tuinbouw. Leerlingen uit andere basisopties kunnen ook kiezen voor de 2de graad Plant-, dier- en milieutechnieken, mits de nodige motivatie en interesse.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

Je leert:

  • de basisbeginselen van groei, ontwikkeling en verzorging van planten en dieren. Je bestudeert de inwendige en uitwendige bouw van planten en dieren;
  • leert planten en dieren en herkennen en benoemen;
  • diergedragingen observeren en afleiden hoe ze die moeten hanteren;
  • aan de hand van milieustudie welke invloed bodem en klimaat hebben op de groei en ontwikkelingsprocessen van planten en dieren;
  • op een respectvolle en verantwoorde wijze omgaan met planten en dieren.

Via concrete voorbeelden ontdek je de wetenschappelijke achtergrond van chemische, biologische en fysische processen die zich afspelen in de natuur en bij de productie van planten en dieren. Nieuwe inzichten en vaardigheden worden aangebracht vertrekkend vanuit voorbeelden en/of concrete praktijksituaties.
Via praktijkoefeningen zet je kennis om en wordt je vaardig in het uitvoeren van teeltvoorbereidingen en het verzorgen, vermeerderen, controleren, huisvesten, oogsten en verkoopsklaar maken van planten en dieren en hun afgeleide producten.

De meest voor de hand liggende vervolgopleidingen zijn binnen kOsh:

  • 3de graad Natuur- en groentechnische wetenschappen;
  • 3de graad Planttechnische wetenschappen

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty