Publiciteitsgrafiek

Publiciteitsgrafiek

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

De 3de graad Publiciteitsgrafiek bouwt inhoudelijk en wat betreft de leermethodiek verder op de 2de graad Publiciteit en etalage.

Je kan instromen uit andere 2de graden wanneer je gemotiveerd kiest en bereid bent om onder begeleiding extra inspanningen te leveren.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

De 3de graad Publiciteitsgrafiek beoogt een brede vorming die in relatie staat met de beroepsgerichte component.

Je leert om publicitaire opdrachten zoals affiches, folders, flyers, labels, illustraties … uit te voeren, om een creatief ontwerp te maken en te vertalen in een technisch uitvoerbaar ontwerp. De klemtoon ligt op het ontwerp en de presentatie van het ontwerp. Dit gebeurt door gebruik te maken van allerlei teken- en schildertechnieken, maar ook van professionele grafische software.  Deze opdrachten evolueren van een sterke begeleiding naar meer zelfstandig werken, van eenvoudig naar meer complex.

De kennis, vaardigheden en attitudes worden via een praktische leerweg verworven.

Wat doe ik na deze studierichting?

Wanneer je je studieloopbaan na deze 3de graad Publiciteitsgrafiek wil verder zetten is een logische vervolgopleiding het specialisatiejaar Publiciteit en illustratie.

Wie zijn opleiding nog meer vertaald wil zien in driedimensionale toepassingen kan het specialisatiejaar Decor- en standenbouw volgen waarbij de focus ligt op het ontwerp en de uitvoering van decors voor audiovisueel gebeuren en standenbouw..

In het volwassenenonderwijs zijn er tal van mogelijkheden om je verder te vervolmaken.

Na de 3de graad Publiciteitsgrafiek kan je kiezen voor directe tewerkstelling. Enkele beroepen/functies die je in het bedrijfsleven kan vervullen zijn: grafisch ontwerper, DTP-er, vormgever, Sign en beletteraar…

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty