Retail en logistiek

Retail en logistiek

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

De logische vooropleiding is 2de graad Office Assistant (Kantoor) of Retail Assistant (Verkoop).

Ook leerlingen die de 2de graad Ondernemen en IT (Handel) of Ondernemen en communicatie (Handel-talen) volgden, beschikken over voldoende voorkennis.

Leerlingen uit andere studierichtingen moeten bereid zijn om achterstanden weg te werken.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

Je hebt interesse en gedrevenheid voor het beroep van retailmedewerker.

Je hebt interesse en gedrevenheid voor het beroep van logistiek medewerker.

Je hebt interesse en gedrevenheid voor ICT-vaardigheden.

Je hebt een klantvriendelijke en communicatieve houding.

Je bent gedreven om je verder te bekwamen in het zakelijk gebruik van Nederlands, Frans en Engels.

In de basismodule ‘Retailmedewerker’ (“verkoop”) leer je in de winkelklas en op de winkelvloer (stage) op praktijkgerichte wijze zelfstandig:

  • goederen in ontvangst te nemen, te verwerken en te presenteren in de winkel. Je ontvangt de goederen (food en non-food), slaat ze op in het magazijn en vult de winkel aan. Je verzorgt de presentatie van de goederen in de winkel;
  • te verkopen, de klant te adviseren en service te verlenen. Je kiest naar keuze twee branches waar je als leerling graag stage zou lopen. Je gaat op zoek naar productinformatie om de klant maximaal te adviseren tijdens het verkoopgesprek. Je onthaalt de klanten in de winkel. Je bedient de kassa en staat in voor de service naar de klant toe. Voor het verwerken van de informatie over jouw branche maak je gebruik van een ver doorgedreven ICT-kennis.

In de keuzemodule ‘Logistiek’ leer je in het vaklokaal Logistiek en in het stagebedrijf op praktijkgerichte wijze zelfstandig:

  • goederen te ontvangen en op te slaan in een magazijn. Je leert hierbij ook een heftruck te bedienen;
  • goederen verzendklaar te maken in een magazijn;
  • de ontvangen en verzonden goederen te registreren in de voorraadadministratie. Je maakt hierbij gebruik van een ver doorgedreven ICT-kennis. 

Wat doe ik na deze studierichting?

Na de 3de graad Retail en Logistiek (verkoop) kan je gaan werken als retailmedewerker in een kleine of middelgrote onderneming of als magazijnmedewerker in een groothandel, een productiebedrijf, een distributiecentrum, een veiling of een magazijn.

Je kan je echter ook nog specialiseren en zo het diploma secundair onderwijs halen in Logistiek, Winkelbeheer en etalage of Verkoop en vertegenwoordiging. Je bent dan nog beter voorbereid om te gaan werken als retailmedewerker of magazijnmedewerker.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty