Retailmanagement & visual merchandising

Retailmanagement & visual merchandising

Introductiefilmpje

Wanneer kan je starten in deze studierichting?

De logische vooropleiding is de 3de graad Retail en logistiek (Verkoop) en Retail en visual merchandising (Verkoop). Ook leerlingen uit de 3de graad van hetzelfde studiegebied kunnen instappen in dit specialisatiejaar.

Leerlingen met een getuigschrift van de 3de graad uit andere studiegebieden kunnen instromen mits positief advies van een toelatingsklassenraad.

Wanneer voel je je thuis in deze studierichting?

De vorming in Retailmanagement en Visual Merchandising (Winkelbeheer en Etalage) bestaat uit twee delen:

  • een bedrijfsgericht gedeelte waar aandacht wordt besteed aan de commerciële omgeving, aankoop- en voorraadbeheer, financiële aspecten, wetgeving en promotioneel beheer. Om de artikelen goed aan de man te brengen, is het belangrijk een aantrekkelijke presentatie te maken. De lessen visual merchandising en winkelbeheer brengen je hiervoor de nodige vaardigheden bij;
  • een communicatief gedeelte waar vlot Nederlands spreken en behoorlijk Frans en Engels kennen, onmisbaar is wanneer je een zaak uitbaat.

Er wordt stilgestaan bij attitudes zoals risico’s durven nemen en inschatten. Ook commercieel inzicht en orde en nauwkeurigheid zijn belangrijke troeven.

De wekelijkse stage laat je toe om op een boeiende manier het zelfstandig winkelbedrijf te leren kennen en ervaringen in de verkoop op te doen.

De school beschikt over aangepaste lokalen waar je verkooptechnieken kan instuderen en waar je etalage schikken kan inoefenen.

Wat doe je na deze studierichting?

Je behaalt het diploma secundair onderwijs en het attest bedrijfsbeheer.

Je stroomt door naar de arbeidsmarkt om je te vestigen als kleine zelfstandige detailhandelaar of als rayonverantwoordelijke (eerste verkoper) in een groot verkooppunt.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty