Schoonheidsverzorging

Schoonheidsverzorging

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

De logische vooropleiding is de 2de graad Bio-esthetiek.

Als je uit een andere studierichting komt, mis je de basistechnieken van schoonheidsverzorging en de bijhorende theoretische en wetenschappelijke kennis. Je moet bereid zijn de achterstanden bij te werken en de nodige interesse te tonen voor de wereld van de schoonheidsverzorging.

Je wil op maat van de klant een passende schoonheidsbehandeling uitvoeren. Uiteraard ben je handig en ga je graag om met mensen.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

In deze studierichting leer je, als onderdeel van een brede vorming, alle facetten van de  schoonheidsverzorging kennen.

Je leert de huid onderzoeken in functie van schoonheidsbehandelingen en leert voor elke klant een behandelingsplan opmaken. Je leert schoonheidsbehandelingen en make-up uitvoeren op maat van de klant en met aandacht voor veiligheid en hygiëne.

Je leert passende apparaten gebruiken bij de schoonheidsbehandelingen.

Om schoonheidsbehandelingen deskundig te kunnen uitvoeren, verwerf je kennis van de anatomie van het menselijk lichaam maar ook rond samenstelling en werking van schoonheidsproducten.

Je leert de mogelijkheden en beperkingen kennen van schoonheidsproducten, behandelingen en apparaten en leert kritisch omgaan met reclame hieromtrent.

Via reële praktijksituaties in de school maar ook via stage leer je diverse schoonheidsbehandelingen toepassen voor het gelaat, het lichaam, de handen en de voeten.

Je leert op een correcte manier omgaan met klanten en hen informatie en advies geven rond schoonheidsbehandelingen en het gebruik van schoonheidsproducten.

Wat doe ik na deze studierichting?

Je kan starten als schoonheidsspecialist(e) in een schoonheidsinstituut. Functies in de verkoop zoals verkoopster in parfumerie, vertegenwoordigster bij een firma van schoonheidsproducten, formatrice in een bedrijf van schoonheidsproducten behoren eveneens tot de mogelijkheden. Tewerkstelling kan ook als schoonheidsspecialiste in wellness-centra, medische sector…

Daarnaast is het mogelijk om door te stromen naar Se-n-Se Esthetische Lichaamsverzorging en Grime of naar Bachelor in het secundair onderwijs bio-esthetiek/haartooi of Bachelor podologie.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty