Toerisme

Toerisme

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

Als je kiest voor de 2de graad Toerisme ben je extrovert en beschik je over een vlotte persoonlijkheid. Je bent geïnteresseerd in het verwerven van zowel algemene (aardrijkskunde, kunst en cultuur) als praktische kennis en vaardigheden (toeristische organisatie) typisch voor de sector. Een ruime talenkennis, zin voor administratieve nauwkeurigheid en dienstverlening zijn essentieel.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

De 2de graad Toerisme laat je kennis maken met de toeristische sector. Op het einde van de 2de graad kan je onder begeleiding op een systematische manier informatie in verband met toeristische bestemmingen en producten (vervoer, verblijf, vermaak) opzoeken, selecteren en gebruiken. Je kan het reis- en koopgedrag van een toerist ontleden en kan overweg met de algemeen gebruikte reisdocumenten, contracten en betaalmiddelen.

Communicatievaardigheid is essentieel in de opleiding en komt via de talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits), communicatietechnieken en informatica aan bod. Naast het spreken en luisteren, het lezen en schrijven van de talen is er ook aandacht voor klantgerichtheid, spreekdurf, vlotheid en werken met ICT-pakketten. Deze vaardigheden worden voornamelijk via oefensessies aangebracht.

De toeristische dimensie komt via de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en toerisme aan bod. Deze vakken worden zoveel mogelijk geïntegreerd aangeboden en laten de leerling kennismaken met het toerisme in al zijn aspecten. Het aanleren van technieken van administratieve verwerking zoals dat in de reisindustrie gebeurt, is een belangrijk aspect.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty