Toerisme

Toerisme

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

Als je kiest voor de 3de graad ‘Toerisme’ heb je als logische vooropleiding de 2de graad Toerisme genoten.

Wie wil instappen vanuit een andere richting moet bereid zijn om de vaardigheden en de kennis van de toeristische vakken uit de 2de graad Toerisme bij te werken.

Je bent extravert en beschikt over een vlotte persoonlijkheid. Je bent geïnteresseerd in het verwerven van zowel algemene (aardrijkskunde, kunst en cultuur) als praktische kennis en vaardigheden (toeristische organisatie) typisch voor de sector. Een ruime talenkennis, zin voor administratieve nauwkeurigheid en dienstverlening zijn essentieel.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

Je leert zelfstandig alle voorkomende werkzaamheden in verband met het informeren, het adviseren, verkopen en afhandelen van reizen op verzoek van klanten verrichten.

De praktische talenaanpak is erop gericht om je klantgericht informatie en advies in verschillende talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits) te laten verstrekken. Via opdrachten over verschillende vakken heen worden situaties uit de praktijk gesimuleerd. De nadruk ligt hierbij op het kunnen ‘vertalen’ van de toeristische kennis naar de specifieke klant.

Informatie opzoeken en selecteren, een reis samenstellen en administratief afhandelen, klachten opvangen en afhandelen; onthaal- en verkoopgesprekken voeren, spelen hierin een voorname rol.

De stage in het laatste jaar is in dit proces een onontbeerlijke aanvulling.

Wat doe ik na deze studierichting?

De studierichting stelt je in staat aansluiting te vinden bij de bacheloropleidingen die betrekking hebben op de toeristische- en vrijetijdssector en bepaalde lerarenopleidingen.

Een beroepsgericht specialisatiejaar ‘Toerisme en organisatie’ of ‘Toerisme en recreatie’ (Se-n-Se of HBO5) kan de kansen op tewerkstelling of de aansluiting op het hoger onderwijs verhogen.

Je kan als toeristisch medewerker aan de slag in zowel inkomend toerisme (provinciale en stedelijke toeristische diensten, vakantie- en recreatiecentra, toeristische diensten in hotels …) als uitgaand toerisme (reisbureau, touroperator, standplaatshost(ess), carriers die het vervoer van personen organiseren…).

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty