Tuinbouw en groenvoorziening

Tuinbouw en groenvoorziening

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

De logische voorbereiding is de 2de  graad Plant, dier en milieu of de 2de graad Plant, dier en milieutechnieken.

In principe kan je ook instappen wanneer je slaagt in de 2de graad van een andere studierichting. Je moet jezelf dan wel voor een aantal zaken bijwerken en er dient een duidelijke motivatie, aanleg en interesse zijn voor tuinbouw.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

De totale persoonlijkheid wordt gevormd zodat je je vlot kan integreren in de maatschappij van vandaag en morgen.

Je leert werkzaamheden in verband met aanleg en onderhoud van groene ruimten en beplantingen onder begeleiding uit te voeren.

Je leert tuinbouwgewassen (groenten, fruit, snijbloemen, potplanten, houtachtige gewassen e.a.) onder begeleiding of in team vermeerderen, verzorgen, verwerken en commercialiseren.

Je leert machines die courant worden aangewend binnen de tuinbouwsector bedienen, controleren, afstellen en onderhouden. Je verwerft rijvaardigheid en bekwaamheid om, binnen de wettelijke voorzieningen, allerlei tuinbouwvoertuigen en –machines te besturen zowel op de openbare weg als op privéterreinen.

Tijdens praktijkoefeningen, projectwerk en door stages te verrichten bij diverse types tuinbouwbedrijven, stedelijke en provinciale groendiensten, zelfstandige tuinaannemers, tuincentra, e.a. doen leerlingen ervaring op met hun toekomstige werkomgeving.

Wat doe ik na deze studierichting?

Een logisch vervolgonderwijs is een specialisatiejaar. Je kan zo eventueel het diploma secundair onderwijs verwerven.

Binnen kOsh is dat Tuinaanleg en -onderhoud, buiten kOsh bestaan er nog Tuinbouwproductie, Bosbouw en bosbeheer of Land- en tuinbouwmechanisme.

Je kan als beginnend tuinier en groenarbeider gaan werken bij tuinaannemersbedrijven of bij openbare diensten. Je kan als beginnend werknemer of bedrijfsverzorger werken bij diverse soorten tuinbouwproductiebedrijven.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty