Verzorging

Verzorging

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

De 2de graad Verzorging-voeding vormt de meest logische onderbouw. Je moet je aangesproken voelen door directe zorg.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

Je leert, als deel van een bredere vorming van totale ontwikkeling van elke mens naar een waardevol leven, zorg en begeleiding bieden aan kinderen en volwassenen.

Je verwerft ondersteunende kennis en vaardigheden op het vlak van gezondheid en welzijn, pedagogisch en agogisch handelen en indirecte zorg.

Je leert functioneren als lid van een team binnen een organisatie.

Je verdiept je in de totaalzorg, in diverse eenvoudige zorg- en opvangsituaties (onder verwijderd toezicht) en in complexe zorg- en opvangsituaties (onder directe begeleiding).

Je werkt op een methodische wijze rekening houdend met een aantal basisprincipes zoals belevingsgericht, zelfzorggericht, comfortgericht, ergonomisch, economisch, ecologisch, hygiënisch en veilig werken.

Je doet dit binnen de context van het professioneel werken als verzorgende in woonzorgcentra, in gezinszorg en in kinderopvang.

Een actieve leeromgeving helpt je groeien in competentie. De studierichting Verzorging is een praktijkgerichte opleiding met stage in de woonzorg en in de kinderopvang. De stage vindt plaats in diverse eenvoudige zorg- en opvangsituaties (onder verwijderd toezicht) en in complexe zorg- en opvangsituaties (onder directe begeleiding).

Wat doe ik na deze studierichting?

Je bent voorbereid op het werken als verzorgende in de ouderenzorg, kinderopvang en thuiszorg.

Om je tewerkstellingskansen te verhogen, kan je ook doorstromen naar een specialisatiejaar  Kinderzorg, Thuis- en bejaardenzorg/zorgkundige of Organisatie-assistentie. Je kan zo eventueel het diploma secundair onderwijs verwerven.

Daarnaast sluit ook de HBO5 studierichting Verpleegkunde aan bij de vooropleiding na het behalen van het diploma secundair onderwijs.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty