Wellness en lifestyle derde jaar

Wellness en lifestyle derde jaar

Domein Maatschappij & Welzijn

Korte beschrijving van de studierichting

Wellness en lifestyle is een theoretisch-praktische richting in de dubbele finaliteit. Je gaat dieper in op het welbevinden en het effect ervan op gezondheid. Je maakt kennis met een brede waaier aan initiatieven die tot het domein van Wellness en lifestyle behoren. Daarbij hoort een groot pakket anatomie en fysiologie, maar ook diverse aspecten uit de ontwikkelingsdomeinen en levensfases van de mens. Die kennis combineer je met technische vaardigheden uit de schoonheidsverzorging. Omdat ook het geven van informatie en adviezen belangrijk is, wordt ingezet op sociale en communicatieve vaardigheden.

Leerlingenprofiel

Leerlingen Wellness en lifestyle zijn sterk in het leren binnen de concrete contexten eigen aan het studiedomein en de studierichting. Ze verdiepen en overstijgen de praktische zijde van de studierichting door meer theoretische inzichten en concepten te verwerven. Zij zijn in staat om effectieve handelingen te stellen om concrete uitdagingen aan te pakken. Fijn-motorische vaardigheden helpen leerlingen om tot realisaties in de praktijk te komen. Ze verdiepen zich in theoretische achtergronden rond het effect van welbevinden op gezondheid (zowel de ontwikkeling en het gedrag van mensen als aspecten van anatomie en fysiologie). Ze voeren schoonheidszorgen uit in functie van het welbevinden van mensen en geven daarover informatie. Ze hebben interesse in welzijn en in de impact van de levenswijze van de mens hierop.

Situering binnen de domeinstructuur van kOsh

Klik op de onderstaande tabel om die uit te vergroten.

Lessentabellen

Inhoudelijke samenhang met studierichtingen van de 3de graad

De studierichting is inhoudelijk verwant met de volgende richting in de 3de graad:

  • Wellness en schoonheid

De inhoudelijke samenhang tussen richtingen van de 2de en 3de graad is indicatief. De ontwikkeling van leerlingen doorheen de tweede graad verloopt soms onvoorspelbaar. Daarom zal het belangrijk zijn om de mogelijkheden en kansen van leerlingen zo ruim mogelijk te houden.

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty