Wetenschappen

Wetenschappen

Introductiefilmpjes

 

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

Je komt uit het 2de jaar A van de 1ste graad. De meeste leerlingen hebben de basisoptie Moderne Wetenschappen gevolgd.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

Wie in het 2de jaar aanleg en interesse had voor wetenschappen, wiskunde én moderne talen kan in deze studierichting terecht.

De wiskunde levert je niet alleen de nodige denkformules en rekentechnieken, maar oefent daarenboven in hoge mate je denkvermogen. De sterke wiskundecursus vereist regelmaat en werkkracht.

Je ontleedt de natuurwetenschappelijke verschijnselen die van betekenis zijn voor ons leefmilieu en onze maatschappij. Deze studie verhoogt je logisch denken doordat je op zoek gaat naar het verband tussen oorzaak en gevolg. De natuurwetenschappelijke methode houdt in dat je naast het aanleren van theorie ook kennis maakt met het experimenteren in het labo.

Je ontwikkelt een open houding binnen een algemene vorming.

Een volgehouden dagelijkse studiehouding en een grondige aanpak van de leerstof zijn vanzelfsprekend.

Vermits je nog een behoorlijk pakket moderne vreemde talen hebt binnen deze algemene vorming, zijn ook inzet en interesse hiervoor onontbeerlijk.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty