Wetenschappen – STEM

Wetenschappen – STEM

Introductiefilmpje

Wanneer kan ik starten in deze studierichting?

Je hebt in de 2de graad de richting wetenschappen – STEM gevolgd. We verwachten de nodige interesse en aanleg voor wiskunde en wetenschappen.

Wanneer voel ik me thuis in deze studierichting?

Je bent geboeid door de wereld van de moderne wetenschappen en de technieken. Je wil onderzoekend leren, je wil de leerstof bekijken vanuit een concreet project. Hierdoor leer je aan de hand van de OVUR-methode (oriënteren, voorbereiden, uitvoeren en reflecteren) zelf oplossingen aan te reiken voor het gestelde authentieke probleem. Vanuit concrete probleemsituaties zoek je dus naar een antwoord waarbij wetenschappen, wiskunde en technologie geïntegreerd worden:

Je leert werken met de hedendaagse natuurwetenschappelijke onderzoeksmethoden. In het labo wordt door het gebruik van technologie, de oplossing voor de problemen letterlijk gebouwd.

Door zelf op onderzoek te gaan en de geïntegreerde aanpak van wiskunde, wetenschappen en techniek leer je dat STEM antwoorden kan bieden op heel wat problemen in de maatschappij vandaag: denk hierbij bijvoorbeeld aan duurzaamheid en energie.

Dit proces is in de 3de graad zeer intensief. Je wordt betrokken in het gehele proces van het oplossen van een probleem. Je leert namelijk zelf je planning opstellen, taken te verdelen, kritisch te denken, te selecteren en te experimenteren. Op die manier bevordert STEM bij jou communicatie, creativiteit, samenwerking, leiderschap en kritisch denken.

Wat doe ik na deze studierichting?

De verdere doorstromingsmogelijkheden naar het hoger onderwijs zijn zeer ruim. Zo ben je vooral voorbereid voor een masteropleiding (na een academische bacheloropleiding) of eventueel een professionele bacheloropleiding in de (toegepaste) wetenschappen, wiskunde, (para)medische studies en alfawetenschappelijke richtingen.

Lessentabellen

Praktische Info

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om op kOsh je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenroosters, taken, speciale data? Die vind je op SmartSchool

Wil je weten wat er leeft op je campus? Ontdek het op Facebook

Curriculum is empty